Què és Proto Festival?

Una experiència musical única en un entorn únic. 

Del 20 al 30 de juliol de 2022 Tortosa acollirà la segona edició del Festival de Música de Tortosa. 

El Festival de Música de Tortosa omplirà de so els carrers i edificis de la ciutat, oferint al públic una gran varietat de concerts instrumentals, simfònics, de cambra  així com també agrupacions vocals, i master classes d’interpretació amb professors de prestigi nacional i internacional.

El Festival de Música de Tortosa esdevindrà per 11 dies, focus d’interès històrico-musical per la seva voluntat de recuperació i interpretació d’obres inèdites de l’arxiu de la Catedral de Tortosa i del Mestre, musicòleg i compositor Felip Pedrell. 

Vivim la música i volem que el festival d’aquest any ens faci vibrar. Amb una varietat d’artistes de renom i noves promeses, tot està pensat per a que cada assistent gaudisca d’aquestes experiències artístiques, del gaudi de la música compartida.

Qui som?

L’Associació Festival de Música de Tortosa és una organització sense ànim de lucre. Durant aquesta edició, l’associació i els seus membres faran possible que el Festival visqui la seva segona edició, juntament amb el recolzament de diverses institucions públiques i entitats privades.

Associació Festival de Música de Tortosa

l’equip

Cecília Aymí López

Co-directora general

Filla del compositor, professor i organista Rossend Aymí Escolà de ben jove accedeix al Conservatori Professional de Música de Tarragona per estudiar el grau mitjà, en l’especialitat de cant, amb la mezzosoprano Mercè Obiol i el pianista repertorista Alan Branch. Més endavant obté el grau superior de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, amb les màximes qualificacions, sota el mestratge d’Enriqueta Tarrés. Finalitzats els seus estudis superiors és becada per la fundació privada Duran Martí per a ampliar els seus estudis de cant a Munic (Alemanya).

Al llarg de la seva carrera ha cantat en nombrosos teatres i sales de concert de prestigi internacional com ara el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Palau de la Música de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, el Teatre Fortuny de Reus, la Faràndula de Sabadell, la Wiener Saal de Salzburg o el Schloss Mirabell de Salzburg.

Fundadora  d’ARTS Escola d’Arts Escèniques de Tortosa. Actualment imparteix classes de cant i cant coral al Conservatori de Música de Tortosa i a ARTS.

David Matheu i Haskell-Bell

Co-director general

David Matheu i Haskell-Bell inicia els seus estudis musicals en el Conservatori de Tortosa, on entra en contacte amb el violí a l’aula de Joan Carles Bonfill.

Aviat interessat també per la viola, va combinar l’estudi d’ambdós instruments, a nivell superior en violí amb Evelio Tieles, i nivell de postgrau en viola amb Rivka Golani. 

Els seus interessos musicals cobreixen diverses àrees, com ara l’orquestra, la música de cambra, el repertori a solo, la pedagogia, la recerca musicològica, etc. 

És membre fundador de l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO) i de l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (OSTE). Imparteix classes de viola i violí al Conservatori de Tortosa.


Tortosa

Què puc fer durant la meua estada a Tortosa? 

Tortosa Turisme
www.tortosaturisme.cat

Rutes per Tortosa
terraenlla.com