FrancescValldecabres

Cor i orquestra de cambra

Masterclass

del 25 al 28 de juliol

TeatreAuditoriFelipPedrell

Inscripció

Realitza els estudis al Conservatori de València, on es titula en Direcció d’Orquestra (M. Galduf, Premi Extraordinari), Direcció Coral (E. Cifre, Menció d’Honor), Improvisació-Acompanyament (E. Montesinos, Menció d’Honor) i Clavecí (R. Madrid). Posteriorment realitza els màsters d’Estètica i Creativitat Musical, en la Universitat de València; de Musicologia, en la Universitat Autònoma de Barcelona; i de Direcció Coral, al Conservatori de Rotterdam. Obté el Diploma d’Estudis Avançats en la Universidade de Aveiro. Amplia els estudis amb M. Noone, S. Mas, J. L. Martínez, L. Tao, D. Ham, C. García-Bernalt N. Peres da Costa, M. Pérès, E. Molina i R. Belda. Ha sigut seleccionat per a realitzar classes magistrals de direcció impartides per F. Brüggen, amb l’Orchestra of the 18th Century; i per A. van Beek, amb l’Orchestre d’Auvergne, organitzades per De Doelen Rotterdam. Ha col·laborat com a corepetidor, continuista i pianista amb Laurens Collegium Rotterdam, Turiae Camerata, Laurenscantorij Rotterdam, Ensemble Cabanilles, Codarts Chamber Choir, Ars Musicae Mallorca, La Escaramuza, Orquestra Ciutat de Torrent i Capella Saetabis, amb la qual ha treballat també com a director assistent i ha enregistrat Les Consolations, de J. J. Rousseau. Actualment és director de Música Trobada i l’Orfeó Universitari de València. Ha treballat com a director amb la Junges Sinfonieorchester Hannover, Symphonia Orbitalis, Spanish Brass, Amores Grup de Percussió, Perku-Va, Lux Venti, Cor dels Països Catalans, l’Almodí cor de cambra, Orquestra Barroca i Seminari d’Òpera de Cambra dels CSMV i CSMSSC, Petits Cantors de València, Cor de la Universitat de Vílnius, entre d’altres; i amb solistes com C. Mena, P. Moral, M. Rodríguez-Cusí, F. Oliver, M. L. Corvacho, Ll. Sintes, A. Montserrat, J. Pizarro, M. del Mar Bonet, etc. També ha preparat les parts corals per a directors com M. Galduf, C. Soler, Á. Albiach, F. Valero-Terribas o R. Tebar, i ha sigut director musical en muntatges escènics junt amb Maria Rovira (Crea Dance Company), J. P. Mendiola, A. Herrero, A. Urieta, I. Luis, etc. El seu repertori abasta des de les ensaladas de Fletxa, el Requiem i els Tenebrae Resposoria de Victoria fins a Pierrot Lunaire, de Schönberg; Les Noces i Mass, de Stravinsky; o Carmina Burana, d’Orff,

així com algunes de les obres principals del repertori coral, com ara els Requiem de Verdi, Mozart i Fauré; els Stabat Mater de Dvorák; Dido and Aeneas, de Purcell; Messiah i Utrecht Te Deum, de Haendel; Petite Messe Solennelle, de Rossini; Saint Nicolas, de Britten; Missa in tempore belli de Kodály; El pessebre, de Casals; Chichester Psalms i Missa Brevis de Bernstein; programes monogràfics dedicats a Monteverdi, Bach, Brahms, Vivaldi, Schubert, etc, i ha estrenat obres de F. Coll, F. Carbonell, I. Latorre, R. Pastor o J. V. Fuentes.

Ha dirigit en la programació del Cicle d’Orgue del Palau de la Música de València, Societat Filharmònica de València, Festival de Música Contemporània Ensems, Festival Internacional de Música Antiga de Peníscola, Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Notas del Ambigú del Teatro de la Zarzuela de Madrid, Festival de Música Antiga de Pirineus, Festival de Música Barroca de Vélez Blanco, Setmana de Música Religiosa de Requena, Festival Serenates, MusAS, Setmana de Música de Cambra de Montserrat o la Setmana Internacional de Morella, així com concerts a França, Portugal, Holanda, Itàlia, Alemanya, Romania, Noruega, i arreu de l’Estat espanyol. També ha enregistrat, com a director o continuista, una quinzena de discos sobre patrimoni valencià, per a La mà de Guido, Ars Harmonica, DBC o SEdeM. Ha guanyat el premi d’estudis locals de l’Ajuntament d’Aldaia per la investigació sobre Pasqual Fuentes Alcàsser ( 1721-1 768 ). El 2018 és nominat, junt amb Música Trobada, als Premis Carles Santos de la Generalitat Valenciana. En el vessant didàctic, ha format part de l’equip de direcció musical en enregistraments i espectacles didàctics interdisciplinars. El curs 2010-2011 treballà com a professor de Cor al Conservatori de Rotterdam. Pertany, per oposició, al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana i és professor del Conservatori Professional de Catarroja.

Francesc Valldecabres

Cor i orquestra de cambra

Masterclass

Formulari d'inscripció


Masterclass Cor i Violí/Viola/Cello/Contrabaix (concert participatiu)amb Francesc Valldecabres: Matrícula 20€

  Registre/agrupació:

  Repertori a treballar:

  Necessitat d’acompanyament pianístic:

  nivell/experiència professional:

  Data de naixement

  Telèfon:

  Correu electrònic: