RivkaGolani

Viola, violí i música de cambra

Masterclass

del 25 al 28 de juliol

TeatreAuditoriFelipPedrell

Inscripció

Aquesta ‘masterclass’ va dirigida a intèrprets de viola i violí en formacions de música de cambra. La professora israeliana Rivka Golani —una de les més destacades violistes contemporànies— dirigirà les classes que culminaran amb un concert divendres 28 de juliol a les 18 h a la Sala Gran del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Els alumnes seran admesos mitjançant selecció de currículum.

BIOGRAFIA RIVKA GOLANI

Rivka Golani és reconeguda com una de les més destacades violistes contemporànies. Les seues contribucions a l’avenç de la tècnica de la viola ja li han donat un lloc en la història de l’instrument i han sigut una font d’inspiració no només per a altres intèrprets, sinó també per als nombrosos compositors que s’hi han referenciat a l’hora d’escriure per a viola.  Fins ara se li han dedicat més de 350 composicions, inclosos més de 80 concerts: un assoliment mai igualat per cap altre violista de la història.

Ha actuat com a solista amb moltes de les orquestres més destacades del món: BBC Symphony, BBC Philharmonic, Boston Symphony, Hallé Orchestra, Rotterdam Philharmonic, Royal Concertgebow, Royal Philharmonic, Israel Philharmonic, Jerusalem Radio Orchestra, Tokyo Metropolitan, Montreal Symphony, Toronto Simfonia, entre d’altres. Ha actuat com a solista en tres ocasions als BBC Promenade concerts a Londres -els cèlebres Proms-, inclòs el conegut last night concert.

Què opina la crítica sobre Rivka Golani? La revista Fanfare de James North, en una brillant avaluació del seu treball, va escriure que està “…llaurant-se un lloc propi al qual cap altre intèrpret de l’instrument pot arribar“. El Financial Times de Londres, en la mateixa línia: “…és una virtuosa suprema de la viola: al roig viu, calidoscòpica en el to, rítmicament electritzant“. Encara més efusivament, el Boston Herald en remarca: “… presència escènica fascinant i intensament física … impuls continu, presa constant de riscos, garantia tècnica completa … només es pot agrair que 

s’hagi dedicat a l’art més que a la guerra, perquè seria una adversària impressionant”. Finalment, Geoffrey Crankshaw de Musical Opinion, després d’un recital al Wigmore Hall assenyala: “No es podria imaginar cap música més noble que aquesta interpretació eloqüent … la gran tradició aportada al servei de la visió musical inspirada“.

Rivka ha realitzat nombrosos enregistraments amb distingides orquestres, inclosa la Royal Philharmonic, la Toronto Symphony, la Berne Symphony, la Budapest Radio Orchestra, la BBC Sinfonietta, entre d’altres. Algunes de les seues fites es troben en el primer enregistrament mundial de la versió per a viola solista del concert per a violoncel d’Elgar -juntament amb la Royal Philharmonic Orchestra-, o bé el doble CD amb les 6 Suites per a violoncel de J. S. Bach,  a les quals hi afegix la Xacona i la Fantasia cromàtica del mateix autor.

Com a directora artística del Fort MacLeod Music Festival (Alberta, Canadà) durant set anys, ha desenvolupat una relació de col·laboració especial amb la tribu canadenca dels Peus Negres. És la directora artística del SOWECA Music Festival a la Colúmbia Britànica i a Alberta, Canadà.

Nascuda a Israel, Rivka es va formar a l’Acadèmia de Música de Tel Aviv amb el gran violista i compositor Oedoen Partos. Als 23 anys es va convertir en membre de l’Orquestra Filharmònica d’Israel. Es va traslladar al Canadà a mitjans dels anys setanta, on va començar la seva carrera en solitari; actualment resideix a Londres.

Inspiradora docent, atrau estudiants de tot el món a les seves classes al Trinity Laban College of Music and Dance de Londres.

Rivka toca una viola construïda pel reconegut luthier Otto Erdesz.

Rivka Golani

Viola, violí i música de cambra

Masterclass

Formulari d'inscripció


Matrícula Masterclass: 280€ (actiu)Alumnes oients: 15€ (sessió matí o tarda) i 20 € (dia sencer)

  Instrument/agrupació:

  Repertori a treballar:

  Necessitat d’acompanyament pianístic:

  nivell/experiència professional:

  Data de naixement

  Telèfon:

  Correu electrònic:  Informació

  Per a formalitzar la inscripció s’ha d’omplir i enviar el formulari, amb data límit recomanada 10 de maig. Una vegada s’hagi enviat, es comunicarà a l’interessat la seva acceptació i se li facilitarà la informació necessària per a abonar la matrícula, així com la resta d’informació sobre l’organització de les masterclasses.
  A partir de l’acceptació de l’alumne i el pagament de les corresponents taxes, l’organització del festival contactarà amb l’alumne per a indicar, en cas del Concert Participatiu, els materials a treballar. Fins que l’alumne no faci l’ingrés de l’import de matrícula la seva plaça no estarà reservada. Els alumnes seran admesos mitjançant selecció de currículum.
  La matrícula al curs permet als alumnes assistir a totes les activitats del curs: classes, concerts, concerts d’alumnes, etc. Cada professor detallarà als alumnes, si així ho considera, les característiques, continguts i material del curs.

  Diploma

  A cada participant de les Masterclasses l’organització li lliurarà un diploma que acrediti la seva assistència al curs, amb la signatura del professor corresponent.

  Tarifes de la matrícula

  Masterclass Pilar Moral i Rivka Golani: 280€ (actiu)
  Masterclass Lorenzo Coppola: 140€ (actiu)
  Masterclass Francesc Valldecabres i masterclass Mireia Andreu (concert participatiu): 35€ (actiu)
  Alumnes oients: Sessió matí: 15€. Sessió tarda: 15€. Sessió dia sencer: 20€

  Allotjament

  L’organització del Festival no gestiona els allotjaments ni dietes, tot i que, ha obtingut els següents patrocinis:
  L’Hotel oficial del Festival és l’Hotel Berenguer IV de Tortosa. Tots els alumnes del curs, amb acreditació, tindran un descompte (cal esmentar que es participa al festival). D’aquesta manera, el preu de l’habitació individual i doble serà de 69€ la nit (del 18 al 20 i del 23 al 30 de juliol) i 79€ la nit (el 21 i 22 de juliol). La taxa turística és de 0,66€ per persona i dia. L’esmorzar té un preu de 9€.

  Restaurant

  L’organització del festival no gestiona els allotjaments ni dietes, tot i que ha obtingut els següents patrocinis.
  Els restaurants oficials del festival són El Forn de la Canonja, l’Estudi, La taverna, Lo Portal de Tamarit i Los Banys. Tots els participants del festival, amb acreditació, rebran un 10% de descompte en el preu del menú.