CONCERT PARTICIPATIU. REDESCOBRINT EL PATRIMONI MUSICAL: JOAN ANTONI NIN I RAMON CARNICER
Concert participatiu
Francesc Valldecabres, director
Dimecres, 24 de juliol,Conferència a les 19.00 h - Concert a les 19.30 h
Absis de la Catedral
Entrada lliure sense reserva
Al final del segle XIX, el musicòleg, compositor i mestre de capella de catedral de Tortosa Joan Antoni Nin, va ser professor Felip Pedrell, clau en els primers anys de formació del compositor tortosí. El programa d’aquest concert inclou obres inèdites de Nin i també del compositor targarí Ramon Carnicer, que n’era contemporani. El concert és fruit de la recerca impulsada per l’historiador Roc Salvadó i el músic David Matheu. Una bona oportunitat per descobrir uns mestres molt poc coneguts. Aquest Concert Participatiu és el resultat del treball en les classes magistrals del Proto-fest, sota la batuta del director Francesc Valldecabres i la participació del Cor Pedrell com a cor pilot. ➜ A les 19 h tindrà lloc la conferència Els himnes a Gandesa de Ramon Carnicer A càrrec de Roc Salvadó i David Matheu.
FRANCESC VALLDECABRES
Francesc Valldecabres va estudiar al Conservatori de València, on es va titular en Direcció d’Orquestra, Direcció Coral, Improvisació-Acompanyament i Clavecí. Posteriorment va realitzar els màsters d’Estètica i Creativitat Musical, a la Universitat de València; de Musicologia, a la Universitat Autònoma de Barcelona, i de Direcció Coral, al Conservatori de Rotterdam.
Ha estat seleccionat per participar en classes magistrals de direcció impartides per F. Brüggen, amb l’Orchestra of the 18th Century, i per A. van Beek, amb l’Orchestre d’Auvergne. Ha col·laborat com a correpetidor, continuista i pianista amb Laurens Collegium Rotterdam o Turiae Camerata, entre molts altres. Ha treballat com a director amb la Junges Sinfonieorchester Hannover, la Symphonia Orbitalis, la Spanish Brass o el Cor dels Països Catalans, per citar-ne alguns. Ha dirigit la programació de nombrosos cicles i festival, així com concerts a França, Portugal, Holanda, Itàlia, Alemanya, Romania, Noruega, i arreu de l’Estat espanyol. També ha enregistrat, com a director o continuista, una quinzena de discos sobre patrimoni valencià.
EL COR PEDRELL
El Cor Pedrell va ser fundat el 2022 amb l’objectiu d’interpretar i enregistrar música coral d’autors catalans actuals. La seva plantilla és variable, i formada per cantants professionals que formen part de diversos conjunts vocals capdavanters. El primer projecte del Cor Pedrell fou l’enregistrament de l’Antologia Coral de Josep Ollé.