VEUS DE LA MEMÒRIA, EN COMMEMORACIÓ DE L'INICI DE LA BATALLA DE L'EBRE

Sota la direcció de Mireia Andreu, amb actuacions musicals

Dimecres, 24 de juliol, a les 22.30 h

Plaça dels Dolors
Entrada gratuïta amb reserva
RESERVA ARA

Concert en commemoració de l'inici de la Batalla de l'Ebre, el 25 de juliol del 1938. Una experiència artística en una especial ubicació a Tortosa que va patir els estralls de la Guerra Civil, la Plaça dels Dolors, coincidint amb la data de l’inici d’una contesa que marcà el país per sempre més.

MIREIA ANDREU

Mireia Andreu va cursar estudis d’art dramàtic i direcció d’escena a l’Institut del Teatre de Barcelona. El 2001 es va incorporar a la companyia la Carnicería Teatro de Rodrigo García, en la qual va assumir les tasques d’ajudant de direcció i producció en obres de creació que van girar per teatres i festivals de tota Europa. L’any 2004 va rebre el Premi UBÚ de teatre, al millor espectacle de producció contemporània i, l’any 2009, el Premi UNESCO a la millor producció teatral contemporània.

 

A partir del 2005 inicia la seva pròpia carrera artística en el camp de la videocreació i el cinema experimental. L’any 2007 presenta el seu primer espectacle en el que intervenen performances, vídeos i audios experimentals en directe. Des de llavors ha creat deu espectacles que s’han pogut veure en espais com el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Centre d’Art Lo Pati, el Festival de Filosofia Pensa de Barcelona i A Cel Obert de Tortosa. Els seus espectacles es generen a partir de processos creatius, on intervenen diferents disciplines com la poesia, la filosofia, l’òpera, la música i la dansa, sempre des d’un vessant crític i contemporani.