Rivka
Golani

Viola, violí i música de cambra

Masterclass

del 26 al 29 de juliol

Teatre
Auditori
Felip
Pedrell

Inscripció

Rivka Golani és reconeguda com una de les més destacades violistes contemporànies. Les seues contribucions a l’avenç de la tècnica de la viola ja li han donat un lloc en la història de l’instrument i han sigut una font d’inspiració no només per a altres intèrprets, sinó també per als nombrosos compositors que s’hi han referenciat a l’hora d’escriure per a viola.  Fins ara se li han dedicat més de 350 composicions, inclosos més de 80 concerts: un assoliment mai igualat per cap altre violista de la història.

Ha actuat com a solista amb moltes de les orquestres més destacades del món: BBC Symphony, BBC Philharmonic, Boston Symphony, Hallé Orchestra, Rotterdam Philharmonic, Royal Concertgebow, Royal Philharmonic, Israel Philharmonic, Jerusalem Radio Orchestra, Tokyo Metropolitan, Montreal Symphony, Toronto Simfonia, entre d’altres. Ha actuat com a solista en tres ocasions als BBC Promenade concerts a Londres -els cèlebres Proms-, inclòs el conegut last night concert.

Què n’opinen, la crítica, sobre Rivka Golani? La revista Fanfare de James North, en una brillant avaluació del seu treball, va escriure que està “…llaurant-se un lloc propi al qual cap altre intèrpret de l’instrument pot arribar“. El Financial Times de Londres, en la mateixa línia: “…és una virtuosa suprema de la viola: al roig viu, calidoscòpica en el to, rítmicament electritzant“. Encara més efusivament, el Boston Herald en remarca: “… presència escènica fascinant i intensament física … impuls continu, presa constant de riscos, garantia tècnica completa … només es pot agrair que s’haja dedicat a l’art més que a la guerra, perquè seria una adversària impressionant”. Finalment, Geoffrey Crankshaw de Musical Opinion, després d’un recital al Wigmore Hall assenyala: “No es podria imaginar cap música més noble que aquesta interpretació eloqüent … la gran tradició aportada al servei de la visió musical inspirada“.

Rivka ha realitzat nombrosos enregistraments amb distingides orquestres, inclosa la Royal Philharmonic, la Toronto Symphony, la Berne Symphony, la Budapest Radio Orchestra, la BBC Sinfonietta, entre d’altres. Algunes de les seues fites es troben en el primer enregistrament mundial de la versió per a viola solista del concert per a violoncel d’Elgar -juntament amb la Royal Philharmonic Orchestra-, o bé el doble CD amb les 6 Suites per a violoncel de J. S. Bach,  a les quals hi afegix la Xacona i la Fantasia cromàtica del mateix autor.

Com a directora artística del Fort MacLeod Music Festival (Alberta, Canadà) durant set anys, ha desenvolupat una relació de col·laboració especial amb la tribu canadenca dels Peus Negres. És la directora artística del SOWECA Music Festival a la Colúmbia Britànica i a Alberta, Canadà.

Nascuda a Israel, Rivka es va formar a l’Acadèmia de Música de Tel Aviv amb el gran violista i compositor Oedoen Partos. Als 23 anys es va convertir en membre de l’Orquestra Filharmònica d’Israel. Es va traslladar al Canadà a mitjans dels anys setanta, on va començar la seva carrera en solitari; actualment resideix a Londres.

Inspiradora docent, atrau estudiants de tot el món a les seves classes al Trinity Laban College of Music and Dance de Londres.

Rivka toca una viola construïda pel reconegut luthier Otto Erdesz.

Rivka Golani

Viola, violí i música de cambra

Masterclass

Formulari d'inscripció


Matrícula Masterclass: 240€
(actiu, individual o grup de cambra sencer)

  Instrument/agrupació:

  Repertori a treballar:

  Necessitat d’acompanyament pianístic:

  nivell/experiència professional:

  Data de naixement

  Telèfon:

  Correu electrònic: