Francesc Valldecabresi Mireia Andreu

ParticipatiuRamon Llull, visions de Randa.Estrena mundial F. Pedrell.Cor, orquestra, interpretació i escena

Masterclass

del 24 al 27 de juliol

TeatreAuditoriFelipPedrell

Inscripció

En el marc de Proto-fest 2023, el professor Francesc Valldecabres dirigirà un concert coral participatiu amb cor i orquestra, en el qual s’interpretarà el quadre poètic ‘Ramon Llull, visions de Randa’ del compositor tortosí Felip Pedrell. Per preparar l’obra —que serà una estrena mundial— s’ha programat una ‘masterclass’ dirigida a cors professionals i ‘amateurs’ i, també, a cantors a títol individual. Per participar-hi es valorarà experiència en cors i/o formació en cant.

Durant els mesos de juny i juliol se celebraran dos assajos previs. El 2 de juliol amb Francesc Valldecabres, i el 10 de juny amb la cantant Cecília Aymí (de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h, a la Sala Arts de Tortosa). Del 24 al 27 de juliol, durant els dies del festival, els cantors s’uniran a l’orquestra i treballaran la posada en escena amb la directora d’escena Mireia Andreu. El concert final està programat per al dijous 27 de juliol a les 20.30 h a la Sala Gran del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

BIOGRAFIA FRANCESC VALLDECABRES

Realitza els estudis al Conservatori de València, on es titula en Direcció d’Orquestra (M. Galduf, Premi Extraordinari), Direcció Coral (E. Cifre, Menció d’Honor), Improvisació-Acompanyament (E. Montesinos, Menció d’Honor) i Clavecí (R. Madrid). Posteriorment realitza els màsters d’Estètica i Creativitat Musical, en la Universitat de València; de Musicologia, en la Universitat Autònoma de Barcelona; i de Direcció Coral, al Conservatori de Rotterdam. Obté el Diploma d’Estudis Avançats en la Universidade de Aveiro. Amplia els estudis amb M. Noone, S. Mas, J. L. Martínez, L. Tao, D. Ham, C. García-Bernalt, N. Peres da Costa, M. Pérès, E. Molina i R. Belda. Ha sigut seleccionat per a realitzar classes magistrals de direcció impartides per F. Brüggen, amb l’Orchestra of the 18th Century; i per A. van Beek, amb l’Orchestre d’Auvergne, organitzades per De Doelen Rotterdam. Ha col·laborat com a corepetidor, continuista i pianista amb Laurens Collegium Rotterdam, Turiae Camerata, Laurenscantorij Rotterdam, Ensemble Cabanilles, Codarts Chamber Choir, Ars Musicae Mallorca, La Escaramuza, Orquestra Ciutat de Torrent i Capella Saetabis, amb la qual ha treballat també com a director assistent i ha enregistrat Les Consolations, de J. J. Rousseau. Actualment és director de Música Trobada i l’Orfeó Universitari de València.

Ha treballat com a director amb la Junges Sinfonieorchester Hannover, Symphonia Orbitalis, Spanish Brass, Amores Grup de Percussió, Perku-Va, Lux Venti, Cor dels Països Catalans, l’Almodí cor de cambra, Orquestra Barroca i Seminari d’Òpera de Cambra dels CSMV i CSMSSC, Petits Cantors de València, Cor de la Universitat de Vílnius, entre d’altres; i amb solistes com C. Mena, P. Moral, M. Rodríguez-Cusí, F. Oliver, M. L. Corvacho, Ll. Sintes, A. Montserrat, J. Pizarro, M. del Mar Bonet, etc. També ha preparat les parts corals per a directors com M. Galduf, C. Soler, Á. Albiach, F. Valero-Terribas o R. Tebar, i ha sigut director musical en muntatges escènics junt amb Maria Rovira (Crea Dance Company), J. P. Mendiola, A. Herrero, A. Urieta, I. Luis, etc. El seu repertori abasta des de les ensaladas de Fletxa, el Requiem i els Tenebrae Resposoria de Victoria fins a Pierrot Lunaire, de Schönberg; Les Noces i Mass, de Stravinsky; o Carmina Burana, d’Orff, així com algunes de les

obres principals del repertori coral, com ara els Requiem de Verdi, Mozart i Fauré; els Stabat Mater de Dvorák; Dido and Aeneas, de Purcell; Messiah i Utrecht Te Deum, de Haendel; Petite Messe Solennelle, de Rossini; Saint Nicolas, de Britten; Missa in tempore belli de Kodály; El pessebre, de Casals; Chichester Psalms i Missa Brevis de Bernstein; programes monogràfics dedicats a Monteverdi, Bach, Brahms, Vivaldi, Schubert, etc, i ha estrenat obres de F. Coll, F. Carbonell, I. Latorre, R. Pastor o J. V. Fuentes.

Ha dirigit en la programació del Cicle d’Orgue del Palau de la Música de València, Societat Filharmònica de València, Festival de Música Contemporània Ensems, Festival Internacional de Música Antiga de Peníscola, Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Notas del Ambigú del Teatro de la Zarzuela de Madrid, Festival de Música Antiga de Pirineus, Festival de Música Barroca de Vélez Blanco, Setmana de Música Religiosa de Requena, Festival Serenates, MusAS, Setmana de Música de Cambra de Montserrat o la Setmana Internacional de Morella, així com concerts a França, Portugal, Holanda, Itàlia, Alemanya, Romania, Noruega, i arreu de l’Estat espanyol. També ha enregistrat, com a director o continuista, una quinzena de discos sobre patrimoni valencià, per a La mà de Guido, Ars Harmonica, DBC o SEdeM. Ha guanyat el premi d’estudis locals de l’Ajuntament d’Aldaia per la investigació sobre Pasqual Fuentes Alcàsser ( 1721-1 768 ). El 2018 és nominat, junt amb Música Trobada, als Premis Carles Santos de la Generalitat Valenciana. En el vessant didàctic, ha format part de l’equip de direcció musical en enregistraments i espectacles didàctics interdisciplinars. El curs 2010-2011 treballà com a professor de Cor al Conservatori de Rotterdam. Pertany, per oposició, al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana i és professor del Conservatori Professional de Catarroja.

BIOGRAFIA MIREIA ANDREU

Cursa estudis d’art dramàtic i direcció d’escena a l’Institut del Teatre de Barcelona. S’incorpora a la Carnicería Teatro de Rodrigo García l’any 2001 realitzant les tasques d’ajudant de direcció i producció en diferents obres de creació, girant per teatres i festivals de tota Europa.

L’any 2004 reben el Premi UBU teatre, millor espectacle i producció contemporani Agamennone: volví del supermercado y le dí una paliza a mi hij” i l’any 2009 el Premi UNESCO a millor realitat teatral contemporània. A partir del 2005 inicia la seva pròpia carrera artística en el camp de la videocreació i el cinema experimental. L’any 2007 presenta el seu primer espectacle de creació en el que intervenen performance, vídeo i audio experimental en directe.

Des de llavors ha realitzat deu espectacles de creació presentats en diferents espais festivals
de Catalunya com el MACBA, Centre d’Art Lo Pati, Festival de Filosofia Pensa de Barcelona i A Cel Obert de Tortosa. Els seus espectacles sempre es generen a partir de processos creatius, on intervenen diferents disciplines com la poesia, la filosofia, l’òpera, la música o la dansa, sempre des d’un vessant crític i contemporani.

Francesc Valldecabres i Mireia Andreu

ParticipatiuCor, orquestra, interpretació i escena

Masterclass

Formulari d'inscripció


Matrícula Masterclass: 35€, aquesta masterclass conclourà amb el concert participatiu. (actiu)Alumnes oients: 15€ (sessió matí o tarda) i 20 € (dia sencer)

  Registre/agrupació:

  Repertori a treballar:

  nivell/experiència professional:

  Data de naixement

  Telèfon:

  Correu electrònic:  Informació

  Per a formalitzar la inscripció s’ha d’omplir i enviar el formulari, amb data límit recomanada 10 de maig. Una vegada s’hagi enviat, es comunicarà a l’interessat la seva acceptació i se li facilitarà la informació necessària per a abonar la matrícula, així com la resta d’informació sobre l’organització de les masterclasses.
  A partir de l’acceptació de l’alumne i el pagament de les corresponents taxes, l’organització del festival contactarà amb l’alumne per a indicar, en cas del Concert Participatiu, els materials a treballar. Fins que l’alumne no faci l’ingrés de l’import de matrícula la seva plaça no estarà reservada. Els alumnes seran admesos mitjançant selecció de currículum.
  La matrícula al curs permet als alumnes assistir a totes les activitats del curs: classes, concerts, concerts d’alumnes, etc. Cada professor detallarà als alumnes, si així ho considera, les característiques, continguts i material del curs.
  En l’actual edició s’efecturà posada en escena de l’obra de Pedrell, amb la qual cosa els dies del festival el Cor treballarà prioritàriament l’escena amb la directora d’escena Mireia Andreu. D’aquesta manera, durant el mes de juny/juliol se celebraran dos assajos exclusivament de Cor amb F. Valldecabres -2 de juliol, matí de 10:00 a 14:00 h, i tarda de 16:00 a 18:00 h, a la Sala Arts de Tortosa- i Cecília Aymí -10 de juny, matí de 10:00 a 14:00 h i i tarda de 16:00 a 18:00 h, a la Sala Arts de Tortosa- per a poder preparar la part vocal.

  Diploma

  A cada participant de les Masterclasses l’organització li lliurarà un diploma que acrediti la seva assistència al curs, amb la signatura del professor corresponent.

  Tarifes de la matrícula

  Masterclass Pilar Moral i Rivka Golani: 280€ (actiu)
  Masterclass Lorenzo Coppola: 140€ (actiu)
  Masterclass Francesc Valldecabres i masterclass Mireia Andreu (concert participatiu): 35€ (actiu)
  Alumnes oients: Sessió matí: 15€. Sessió tarda: 15€. Sessió dia sencer: 20€

  Allotjament

  L’organització del Festival no gestiona els allotjaments ni dietes, tot i que, ha obtingut els següents patrocinis:
  L’Hotel oficial del Festival és l’Hotel Berenguer IV de Tortosa. Tots els alumnes del curs, amb acreditació, tindran un descompte (cal esmentar que es participa al festival). D’aquesta manera, el preu de l’habitació individual i doble serà de 69€ la nit (del 18 al 20 i del 23 al 30 de juliol) i 79€ la nit (el 21 i 22 de juliol). La taxa turística és de 0,66€ per persona i dia. L’esmorzar té un preu de 9€.

  Restaurant

  L’organització del festival no gestiona els allotjaments ni dietes, tot i que ha obtingut els següents patrocinis.
  Els restaurants oficials del festival són El Forn de la Canonja, l’Estudi, La taverna, Lo Portal de Tamarit i Los Banys. Tots els participants del festival, amb acreditació, rebran un 10% de descompte en el preu del menú.