Què és el Proto-fest?

Vivim la música i volem que el festival ens faci vibrar amb una varietat d’artistes de renom i noves promeses. Pensant en que cada assistent gaudisca d’aquestes experiències artístiques i del plaer de la música compartida


Del 15 al 28 de juliol de 2024 Tortosa acollirà la quarta edició del Proto-fest. Festival de Música de Tortosa.

El Proto-fest inundarà amb música i omplirà de melodies els carrers, edificis i espais de la ciutat, i oferirà una gran varietat de concerts instrumentals, simfònics, vocals, de cambra i teatre musical, així com conferències i masterclasses d’interpretació a càrrec d’artistes de prestigi nacional i internacional.

El festival també pretén fer justícia a la música oblidada per la història, com és el cas de l’obra de dones compositores. L’organització treballa per la recuperació del patrimoni històrico-musical de la zona mitjançant la descoberta i interpretació d’obres inèdites procedents d’arxius diversos.

El Proto-fest esdevé un referent amb les seues innovadores i atractives propostes que de ben segur faran gaudir el públic amb actuacions distribuïdes en ubicacions que posen en relleu l’interès musical, arquitectònic i cultural del territori.

Qui som?

El Proto-fest està organitzat per l’Associació Festival de Música de Tortosa, una entitat sense ànim de lucre, encapçalada per la soprano Cecília Aymí i el violista David Matheu, co-directors del festival. L’associació i els seus membres fan possible el festival juntament amb el recolzament de diverses institucions públiques i entitats privades.


Cecília Aymí López

Co-directora

Filla del compositor, professor i organista Rossend Aymí Escolà de ben jove accedeix al Conservatori Professional de Música de Tarragona per estudiar el grau mitjà, en l’especialitat de cant, amb la mezzosoprano Mercè Obiol i el pianista repertorista Alan Branch. Més endavant obté el grau superior de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, amb les màximes qualificacions, sota el mestratge d’Enriqueta Tarrés. Finalitzats els seus estudis superiors és becada per la fundació privada Duran Martí per a ampliar els seus estudis de cant a Munic (Alemanya).

Al llarg de la seva carrera ha cantat en nombrosos teatres i sales de concert de prestigi internacional com ara el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Palau de la Música de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, el Teatre Fortuny de Reus, la Faràndula de Sabadell, la Wiener Saal de Salzburg o el Schloss Mirabell de Salzburg.

El 2022 obté el Màster d’Interpretació de Música Antiga a l’ESMUC. Fundadora d’ARTS Escola d’Arts Escèniques de Tortosa. Actualment imparteix classes de cant i cant coral a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa i a ARTS.


David Matheu i Haskell-Bell

Co-director

David Matheu i Haskell-Bell inicia els seus estudis musicals al Conservatori de Tortosa, on entra en contacte amb el violí a l’aula de Joan Carles Bonfill.

Aviat s’interessa també per la viola, cosa que el porta a combinar l’estudi d’ambdós instruments: a nivell superior en violí amb Evelio Tieles, i nivell de postgrau en viola amb Rivka Golani.

Els seus interessos musicals cobreixen diverses àrees, com ara l’orquestra, la música de cambra, el repertori a solo, la pedagogia o la recerca musicològica, entre d’altres.

És membre fundador de l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO) i de l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (OSTE). Imparteix classes de viola i violí a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa.


L'equip

El festival és possible gràcies a tot un equip de persones, voluntàries i professionals, que amb el seu treball, il·lusió, amistat i creativitat fan que l’essència del Proto-fest esdevingui una experiència única, un èxit i un referent a la ciutat i al territori.

Direcció, direcció artística i producció: Cecília Aymí i David Matheu
Premsa, comunicació i xarxes: Oriol Gracià, Esther Benet (Bluverd)
Producció tècnica: Oversound & Lighting
Disseny gràfic i programació: Núria Matheu (Lupa)
Audiovisual: InsiMusic, Àlex Espuny
Fotografia: Josep Maria Balagué (Balagué foto)

Tortosa

Què puc fer durant la meua estada a Tortosa? 

Tortosa Turisme
www.tortosaturisme.cat

Rutes per Tortosa
terraenlla.com