REPERTORI CAMBRÍSTIC PER A 4 VIOLES

Erdesz Viola Quartet

Dijous, 25 de juliol, a les 20.00 h

Reials Col·legis
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

Un quartet integrat exclusivament per violes és un tipus de formació poc freqüent als escenaris musicals. El quartet, sota la direcció de la solista Rivka Golani, presentarà un programa que inclou obres de Bach, Shostakovich i York Bowen, en el marc dels Reials Col·legis, un claustre amb sonoritats especials. Aquest concert, a més, amaga un altre atractiu afegit: només sonaran instruments elaborats pel prestigiós luthier hongarès Otto Erdesz.

ERDESZ VIOLA QUARTET

L’Erdesz Viola Quartet, va ser creat el 2023 per la reconeguda solista de viola Rivka Golani juntament amb tres dels seus antics alumnes. Els quatre violistes que componen el conjunt procedixen d’Israel, Japó, Hongria i Espanya. La primera interpretació del quartet va tenir lloc el febrer de 2024 a Londres, com a part d’un Concert per la Pau. Inclogué el premiere mundial, Agnus Dei, escrit per a ells pel reconegut compositor israelià Oded Zehavi. Els quatre violistes toquen instruments construïts per Otto Erdesz


RIVKA GOLANI

Rivka Golani és reconeguda com una de les més destacades violistes contemporànies. Les seues contribucions a l’avenç de la tècnica de la viola la situen com a referent en la història de l’instrument i han sigut una font d’inspiració no només per a altres intèrprets, sinó també per als nombrosos compositors que s’hi han referenciat. Fins ara se li han dedicat més de 350 composicions, inclosos més de 80 concerts: un assoliment mai igualat per cap altre violista de la història.

 

Ha actuat com a solista amb moltes de les orquestres més destacades del món: BBC Symphony, BBC Philharmonic, Boston Symphony, Hallé Orchestra, Rotterdam Philharmonic, Royal Concertgebow, Royal Philharmonic, Israel Philharmonic, Jerusalem Radio Orchestra, Tokyo Metropolitan, Montreal Symphony, Toronto Simfonia, entre d’altres. Ha actuat com a solista en tres ocasions als BBC Promenade concerts a Londres -els cèlebres Proms-, inclòs el conegut last night concert.