A VOCE SOLA. ORGUE I CANT RENAIXENTISTA

Jonatan Carbó, orgue

Cecilia Arroyo, soprano

Diumenge, 21 de juliol,a les 18.00 h

Sala ARTS
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

A voce sola ens remet a la culminació de la tradició renaixentista de la interpretació per una sola cantant solista amb acompanyament instrumental de les obres de la polifonia vocal. Al tombant de segle i protagonitzat pels prolífics centres musicals italians, irromp una nova pràctica musical, en el que la preponderància de l’expressió melòdica del text i el desenvolupament del baix continu obren una nova època. El concert oferirà una selecció d’obres que, des de final del segle XVI apareixen en nombroses publicacions per a veu sola i acompanyament: motets, madrigals, àries i canzonettes d’autors fonamentals com Luzzasco Luzzaschi, Claudio Monteverdi, Girolamo Frescobaldi i Barbara Strozzi i que mostren una gran varietat d’estils i temes. L’orgue, l’instrument polifònic per excel·lència, tant en les obres on acompanya la veu o com a intèrpret solista, presenta aquí la seua versatilitat en els diferents registres, i transcendeix fronteres entre gèneres, siguin religiosos o seculars.

JONATHAN CARBÓ

Jonathan Carbó va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on va obtenir el Títol Superior d’Orgue i els Premis d’Honor de Grau Mitjà i Superior. Posteriorment va cursar un postgrau sobre la música hispànica dels segles XVI a XVIII al Consejo Superior de Investigaciones Científicas de Barcelona. 

Ha ofert recitals arreu de Catalunya, Illes Balears, Espanya i França, i ha tocat els orgues del Palau de la Música Catalana, de la Basílica de Santa Maria del Coro de Donosti, de la Basílica de Santa Maria de Maó, de la Catedral de Perpinyà, de la Basílica del Monestir de Montserrat i de l’Església de Los Venerables de Sevilla. 

Ha col·laborat amb diverses formacions vocals i instrumentals com el Cor Amics de la Unió, el Cor Francesc Valls o l’Orquestra de cambra Terrassa 48. Actualment és professor d’orgue al Conservatori de Grau Mitjà Mestre Joan Just i Bertran d’Igualada i a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.


CECILIA ARROYO

Cecília Arroyo, nascuda a Buenos Aires, amb onze anys va començar la seua activitat com a cantant al Coro de Niños del Teatro Colón de la ciutat. Va cursar la llicenciatura en Arts Musicals en l’especialitat de cant a la Universidad Nacional de las Artes i Estudis superiors de música antiga al Conservatori Superior de Música Manuel de Falla a Buenos Aires.

L’any 2010 va guanyar dos concursos per al càrrec com a docent a les càtedres de Cant I i II a la Universidad Nacional de las Artes (UNA – DAM). El 2013 va participar al III Concurso Internacional de Música vocal de Cambra de Bahía Blanca, on va guanyar el 1er Premi a la millor cantant de repertori de música de cambra i la 1a Menció Especial de música de cambra argentina. El 2021 guanya el 1er Premi al Festival Internacional de Música Antiga de Gijón.

Ha participat en gires com a solista a nombroses sales de concert de prestigi arreu d’Amèrica llatina.