LA CREACIÓ CONTEMPORÀNIA PER A VIOLA I ORQUESTRA. ESTRENA D’OBRES DE LLUÍS CAVALLERIA I MATHIEU ROBERT

OCTO & Rivka Golani

Ricardo Forner, director

Dilluns, 22 de juliol,a les 19.30 h

Reials Col·legis
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

Concert a càrrec de l’OCTO (Orquestra de Cambra de Tortosa) amb la viola solista Rivka Golani, sota la batuta del director Ricardo Forner, en el marc renaixentista dels Reials Col·legis de Tortosa. El programa inclourà l’estrena d’Ataaba: una nova obra per a viola i orquestra comissionada pel Proto-fest al compositor Lluís Cavalleria. L’obra és un reflex dels temps convulsos que vivim i, alhora, un pont d’esperança. Igualment s’estrenarà a Catalunya Temporary title del compositor Mathieu Robert.

L’OCTO

L’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO), creada l’any 2010, es marca com a objectiu fer arribar al públic el repertori dels grans clàssics de tots els temps, compaginant tradició i modernitat. L’orquestra ha desenvolupat una important tasca en la recuperació d’obres d’antics mestres de capella de la Catedral de Tortosa, així com de Pedrell i d’altres compositors ebrencs, i ha estrenat obres de nova creació de diversos autors. 


RIVKA GOLANI

Rivka Golani és una de les més destacades violistes contemporànies. Les seues contribucions a l’avenç de la tècnica de la viola ja li asseguren un lloc en la història de l’instrument i han sigut una font d’inspiració no només per a altres intèrprets, sinó també per als nombrosos compositors que s’hi han referenciat. Fins ara se li han dedicat més de 350 composicions, inclosos més de 80 concerts: un assoliment mai igualat per cap altre violista de la història.

Ha actuat com a solista amb moltes de les orquestres més destacades del món: BBC Symphony, BBC Philharmonic, Boston Symphony, Hallé Orchestra, Rotterdam Philharmonic, Royal Concertgebow, Royal Philharmonic, Israel Philharmonic, Jerusalem Radio Orchestra, Tokyo Metropolitan, Montreal Symphony, Toronto Simfonia, entre d’altres. Ha actuat com a solista en tres ocasions als BBC Promenade concerts a Londres —els cèlebres Proms—, inclòs el conegut last night concert.


RICARDO FORNER

Ricardo Forner, intèrpret de clarinet i clarinet baix, va cursar estudis al Conservatori de Música de València, on va obtenir Matrícula d’Honor i Premi Extraordinari. Alhora cursa els estudis d’harmonia, contrapunt i fuga, composició i direcció d’orquestra al mateix conservatori. Posteriorment, va continuar els seus estudis musicals a Amsterdam.

Com a director ha estat titular de la Banda Municipal de la Unió Musical de Quartell i de l’Orquestra Societat Musical d’Alboraia (SMA), de la Jove orquestra de la Diputació de Tarragona (JOSDT) i de la Banda de la Diputació de Tarragona (BSDT). Ha estat component de l’Orquestra Mare Nostrum i l’Orquestra Simfònica de Madrid (OSM). Actualment és membre de l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO) i de l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (OSTE).

Ha obtingut premis en concursos com V Montserrat Alavedra, Ciutat de Manresa, Premi Castellterçol, Guadamora (Còrdova) i Tim (Roma). Des del 2004, és professor titular del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa.