LA MÚSICA BARROCA DE TORTOSA I BARCELONA

Orquestra Barroca de Barcelona

Darío Tamayo, director
Cecília Aymí, soprano
Hugo Bolívar, contratenor

Dimecres, 17 de juliol,a les 19.00 h

Reials Col·legis
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

L’orquestra Barroca de Barcelona, formació capdavantera en la recuperació del patrimoni musical català, proposa un programa per gaudir d’obres de compositors com Pisendel, Bonno, Juan Francés de Iribarren, Bach o José de Nebra. D’entre el repertori, també, cal destacar obres inèdites procedents de l'Església del Pi de Barcelona, recuperades per Jordi Sacasas així com composicions del mestre de capella de la Catedral de Tortosa, Valero Moreno -1714-1780-, recuperades per David Matheu. La soprano Cecília Aymí i el contratenor Hugo Bolívar seran els solistes d’un concert sota la batuta del director Darío Tamayo.

L’ORQUESTRA BARROCA DE BARCELONA

L’Orquestra Barroca de Barcelona va ser creada el 2010 amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer la música dels segles XVII i XVIII. Integrada principalment per músics assentats a Catalunya especialitzats en la interpretació de música barroca, aquesta orquestra ens proposa un repertori molt ampli que abraça des de Monteverdi fins a Bach, des de suites fins a grans misses. Es tracta d’una formació versatil que s’adapta a diversos formats, tant pot oferir concerts de cambra com obres per a gran orquestra i cor. 

L’orquestra ha actuat en nombrosos festivals dels Països Catalans, entre els quals cal destacar el Festival Pau Casals de Prada de Conflent. També ha viatjat a França, Tunísia (al Festival International de Musique Symphonique d’Eljem) i a Costa Rica.


DARÍO TAMAYO

Darío Tamayo, clavecinista i director granadí.​ El 2020 va ser seleccionat per actuar a l’Akademie Versailles, i des d’aleshores és clavecinista i organista de Continuum XXI, conjunt hispano-alemany de música contemporània amb instruments antics. 

És fundador del conjunt de música antiga granadí Íliber Ensemble i ha dirigit produccions escèniques de l’Orquestra Barroca de Granada. És clavecinista i director en l’Acadèmia Barroca del Festival de Granada i de l’Orquestra Barroca de Barcelona.​ Com a director també ha dirigit agrupacions vocals i musicals a Itàlia i Alemanya i ha ofert concerts al Regne Unit, França, Portugal, la República Txeca i la Xina.