CONCERT DE CLOENDA. THE INSTRUMENTS OF THE PASSIONS

Recondita Armonia Ensemble & Lixsania Fernández

Diumenge, 28 de juliol,a les 20.30 h

Reials Col·legis
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

Concert per explorar la riquesa sonora i emocional de la viola de gamba a través d'una acurada selecció de suites, sonates i àries de les passions de Johann Sebastian Bach. Lixsania Fernández assumirà el desafiament d'interpretar les peces des de la perspectiva única i el timbre càlid i ressonant de la viola de gamba, amb una la capacitat d’infondre noves capes d'expressivitat a composicions icòniques. Amb el seu so distintiu, aquest instrument s’erigirà ​​com el fil conductor per teixir les complexitats de l'experiència humana, més enllà de les partitures i cap al cor de la música de Bach.

LIXSANIA FERNÁNDEZ

L’artista cubana Lixsania Fernández és una de les intèrprets de viola de gamba amb més projecció de la seva generació. Va obtenir Matrícula d’Honor al Conservatorio Superior de Música Manuel Castillo de Sevilla a l’especialitat de Viola da Gamba sota la tutela de Ventura Rico i Alejandro Casa.

És fundadora de l’Ensemble Recondita Armonia i ha col·labora tamb ensembles com amb La Chimera (Eduardo Egüez), L’Arpeggiata (Christina Pluhar) o Concert des Nations (Jordi Savall). Alhora ha estat convidada per cantar com a solista amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Simfònica de València o l’Orquestra Simfònica de Bilba. L’Ensemble Recondita Armonia col·labora amb el Centro Nacional de Difusión Musical en la recuperació i difusió del repertori espanyol.

Ha enregistrat dos discos per al prestigiós segell holandès Brilliant Classics, amb l’Ensemble Recondita Armonia, amb molt bones crítiques crítiques en revistes especialitzades. El primer, dedicat al virtuós viola, gambista, i compositor Johannes Schenck, i el segon, al compositor alemany G.F. Handel. A participat en nombrosos enregistraments per a diferents ràdios i televisions del món i per als segells discogràfics Erato, Alia Vox, Naive, Brilliant Classics, NB, CDM, La mà de Guido, Verso, K617. És professora al Conservatori Isaac Albéniz de Girona i als cursos Esteban Mazer de músiques històriques.