ELS COLORS DEL FORTEPIANO

Roger Illa, fortepiano

Dissabte, 27 de juliol,a les 20.00

Reials Col·legis
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

En aquest concert farem un viatge per la sonoritat i la màgia del repertori pianistic. El periple repassarà l’humor mozartià, l’elegància i subtilesa de Haydn i la malenconia de Schubert. També abordarà els contrastos dinàmics i rítmics de rauxa i passió de Beethoven, mitjançant l’instrument original i autèntic d’aquesta època: una còpia del fortepiano Anton Walter de 1803. El pianista Roger Illa, especialitzat en instruments de teclat històrics, s'encarregarà de comentar el concert.

ROGER ILLA

Roger Illa, és fortepianista, llicenciat en Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). És un dels pocs músics del país amb una àmplia formació acadèmica en praxi històrica i interpretació amb instruments de teclat històrics (clavicordi, clavicèmbal i fortepiano). L’avalen la llicenciatura en Fortepiano per l’ESMUC i el Màster en Interpretació de la Música Antiga per la UAB.

Ha ofert concerts a Catalunya, Europa i els Estats Units, en marcs com el Festival de Música Antiga de Barcelona o el Festival de Músiques Anciennes de Besançon i Montfaucon. Ha participat en tallers i ha ofert conferències sobre instruments de teclat històrics, interpretació, praxis interpretativa, manuscrits i facsímils al Conservatori Superior de Música del Liceu i al Departament de Musicologia de Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment, combina la tasca de concertista, amb piano modern i instruments de teclat històrics, amb

l’activitat pedagògica, en forma de concerts, concerts comentats, classes, masterclass i conferències. També és professor al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i recentment acaba de publicar el seu primer enregistrament discogràfic (Audiovisuals de Sarrià, 2021) amb Les set últimes paraules de Crist a la creu de Haydn.