CONCERT COMMEMORATIU 150 ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE LA COMPOSITORA LLUÏSA CASAGEMAS I COLL

Teresa Garrigosa, soprano

Ester Vela, piano

Divendres, 26 de juliol,Conferència a les 19.00 - Concert a les 20h

Reials Col·legis
Entrada: 5€
COMPRA L'ENTRADA

En commemoració del 150è aniversari del naixement de Lluïsa Casagemas i Coll, gaudirem d’una de les compositores més desconegudes del panorama musical català. Va ser la primera dona autora d’una òpera a Catalunya i es va erigir com a referent del Modernisme musical. La soprano Teresa Garrigosa i la pianista Ester Vela interpretaran petites joies musicals sorgides de la ploma d’una de les deixebles que el mestre Felip Pedrell va tenir més estima. ➜ A les 19 h tindrà lloc la conferència  Lluïsa Casagemas. Geni creatiu i compositiu A càrrec de la doctora Maria Teresa Garrigosa, reconeguda autoritat en el món de la investigació de la figura de la dona compositora.

TERESA GARRIGOSA

Maria Teresa Garrigosa Massana va estudiar cant al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. L’any 1982 debutà com a solista al Palau de la Música Catalana amb la interpretació el Te Deum de M.A. Charpentier.  

Ha treballat a la Capella Reial de Catalunya i ha estrenat obres de diversos compositors, entre d’altres: l’Oratori d’Abraham de Josep Crivillé el 1992. Ha enregistrat concerts per a Auvidis, Ars Harmonica, La mà de Guido, Columna Música i també per a Catalunya Música i Radio Nacional d’Espanya.  

L’any 2013 va obtenir el Màster en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i des del 2020 és doctora en musicologia per la mateixa universitat amb la tesi: Les compositores catalanes del segle XIX: un impuls creador. Compagina la seva activitat concertística i investigadora amb l’ensenyament de cant a l’Escola Municipal de Música de Cambrils i al Conservatori Professional de Música de Vila-seca (Tarragona).


ESTER VELA

Ester Vela López va obtenir els títols de Professora Superior de Piano, de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, i de Música de Cambra al Conservatori Superior Municipal de Barcelona. També s’ha format al Conservatori de Luxemburg. El 1998 va participar al curs internacional de piano a Loosdorf-Viena, i més endavant ha ampliat estudis de jazz al Taller de Músics.

Pianista i compositora reconeguda amb diversos premis, s’ha interessat per la pedagogia, la innovació i la música contemporània. Col·labora sovint amb compositors contemporanis i ha investigat el llegat de moltes compositores oblidades: de la compositora Narcisa Freixas, n’ha publicat onze volums d’obres (Ed. Boileau) i n’ha enregistrat dos discs. Actualment treballa en d’edició de l’obra pianística i per banda de Lluïsa Casagemas -1873-1942- (Ed. Ficta i Ed. Clivis). Com a compositora ha escrit obres per a diversos instruments i formacions. 

Forma part del Duo Vela de pianistes i des del 2012 és professora al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.