Quintet Casulana i Rivka Golani

Quintet Casulana
i Rivka Golani, viola
Repertori per a piano i cordes

ESTRENA MUNDIAL DE L'OBRA SHVARIM,
DEL COMPOSITOR GIL'AD HOCHMAN

Dimecres, 26 de juliol,
a les 20.30 h

Teatre Auditori
Felip Pedrell,
Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 5 €

Concert a càrrec del Quintet Casulana i la prestigiosa viola solista Rivka Golani. El Quintet Casulana està format per cinc dones músics que amb el seu nom vol homenatjar Maddalena Casulana, una de les primeres compositores que va publicar la seva música en el món occidental.

Durant el concert s’interpretarà un recull de petites joies del repertori per a piano i cordes, com ara la Scène andalouse de Joaquín Turina, una perfuma pàgina que agermana el folklore andalús amb les innovacions de l’impressionisme francès.


Veus de la memòria

Veus de la memòria

CONCERT -
EXPERIÈNCIA
[Activitat paral·lela]

Dimarts 25 de juliol,
4 passis:
18.00 h; 18.30 h; 19.00 h; 19.30 h.

Refugi antiaeri nº 4
de Tortosa

Veure ubicació
Entrada gratuïta amb reserva.
*Cal reservar plaça en un dels 4 passis previstos

En motiu del 85é aniversari de l’esclat de la Batalla de l’Ebre, el Proto-fest proposa una experiència musical al Refugi antiaeri nº 4 de Tortosa, en la mateixa data d’inici de la contesa. Es tracta d’una experiència en petit comité en commemoració d’aquesta efemèride.


Clarinet històric i piano. Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez

Concert cloenda.
Clarinet històric i piano

CONCERT
LORENZO COPPOLA
I CRISTINA ESCLAPEZ

Diumenge 30 de juliol,
a les 20.00 h

Reials
Col·legis
de Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 5 €*
*Inclou una degustació de vi del Celler Mas de Manxol

El clarinet, com tots els instruments, ha passat tot un seguit de fases en la seua construcció i resultat sonor. El concert de Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez ens dona l’oportunitat de conèixer el clarinet històric dins del repertori amb piano.


Clarinet i piano. Alumnes Masterclass

Clarinet i piano

CONCERT
ALUMNES MASTERCLASS
LORENZO COPPOLA

Diumenge 30 de juliol,
a les 18.00 h

Reials
Col·legis
de Tortosa

Veure ubicació
Entrada gratuïta amb reserva

Concert de Clarinet i piano, a càrrec dels alumnes de Clarinet Històric del Proto-fest, que ens mostraran el treball dut a terme durant les classes magistrals de Lorenzo Coppola i la pianista Cristina Esclapez.


XUP-XUP. Concert familiar

Xup-Xup

CONCERT
ESPECTACLE
FAMILIAR

Dissabte 29 de juliol,
a les 12.00 h

Teatre Auditori
Felip Pedrell,
Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 3 €

XUP-XUP neix a partir de la idea que tres cuiners elaboren un plat amb pocs ingredients: la poètica dels objectes i la música en directe donen vida a cadascun dels elements que participen en l’elaboració d’uns spaghetti.

Una reivindicació del joc feta amb els elements més propers i quotidians, un plat ple de sorpreses. Un espectacle infantil amb música en directe per a xiquets de 0 a 5 anys.

Vídeo de presentació, XUP-XUP


Música de cambra. Quintet amb piano

Quintet amb piano
Música de Cambra

Cristina Morell i Adrián Morena, violins
Rivka Golani, viola
Ludovico Colombo, violoncel
Zsuzsa Kollár, piano
Entre d'altres intèrprets

Dissabte 29 de juliol,
a les 20.00 h

Sala ARTS,
Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 5 €

El Quintet amb piano de D. Xostakòvitx representa una fita dins de la Música de Cambra del S.XX, que tindrem l’oportunitat d’escoltar a càrrec d’una sòlida formació de músics establerts al Regne Unit.


Músiques d’arreu del món. Ethno Catalonia

Músiques d’arreu
del món

CONCERT
ETHNO
CATALONIA

Divendres 28 de juliol,
a les 21.00 h

Jardins
del Príncep,
Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 5€

Ethno Catalonia és un projecte de Joventuts Musicals de Banyoles que reuneix cada any entre 30 i 40 joves músics arribats de tot el món per compartir les músiques tradicionals dels seus respectius països.

Durant 10 dies els joves participen en una residència caracteritzada pel seu funcionament horitzontal i per la sensibilitat intercultural que sosté el projecte. Cada participant viatja amb una composició tradicional a ensenyar als altres, reunint entre tots un repertori de cançons folk provinents dels cinc continents, que s’assaja i presenta públicament en una gira final de concerts al llarg de Catalunya.

Una ocasió irrepetible per gaudir d’un viatge musical privilegiat a través de les tradicions musicals del món, en un projecte en què diàleg, tolerància i comprensió són valors essencials, amb la música com a llenguatge universal capaç de traspassar qualsevol frontera.

*Al finalitzar el concert hi haurà una zona de food trucks. 

Ya Henna (cançó traditional egipcia), Ethno Catalonia 2016


Música de Cambra. Alumnes masterclass

Música de
Cambra

CONCERT
ALUMNES MASTERCLASS
RIVKA GOLANI

Divendres 28 de juliol,
a les 18.00 h

Teatre Auditori
Felip Pedrell,
Tortosa

Veure ubicació
Entrada gratuïta amb reserva.

Concert de viola, violí i Música de Cambra, a càrrec dels alumnes assistents a les masterclasses de Rivka Golani dins del Proto-fest, que ens mostraran el treball dut a terme, amb Inés Reguero al piano.


Concert participatiu. Estrena Felip Pedrell

Concert participatiu
Ramon Llull,
visions de Randa

ESTRENA DE
FELIP PEDRELL
FRANCESC VALLDECABRES
I MIREIA ANDREU

Dijous 27 de juliol,
a les 20.30 h

Teatre Auditori
Felip Pedrell,
Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 5€

Concert Participatiu, on instrumentistes i cantants estudiants, amateurs i professionals ens oferiran el resultat del treball dut a terme al llarg de les classes magistrals del Proto~fest.

Interpretaran Ramon Llull, visions de Randa, una obra inèdita de Felip Pedrell -recentment recuperada per David Matheu-, una de les darreres creacions de gran format que sorgí de la seva ploma.

Una estrena mundial sota la batuta del reconegut director Francesc Valldecabres i la direcció escènica de Mireia Andreu.


Polifonia vocal renaixentista. Qvinta Essençia

Qvinta
Essençia

CONCERT
POLIFONIA VOCAL
RENAIXENTISTA

Dimarts 25 de juliol,
a les 20.30 h

Reials
Col·legis
de Tortosa

Veure ubicació
Entrada: 5 €*
*Inclou una degustació de vi del Celler Mas de Manxol

Una proposta que mostra la íntima unió entre poesia i música durant el Segle d’Or espanyol, prestant especial atenció als textos de temàtica amorosa.

Inclou alguns dels textos dels poetes més representatius de l’època com Garcilaso de la Vega, Lope de Vega, Jorge de Montemayor o Joan Boscà. Les fonts musicals són diverses, destacant el Cançoner de Medinaceli o l’obra de cabdal importància la Recopilación de Sonetos y Villancicos a cuatro y a cinco voces de Juan Vázquez, entre d’altres com són els cançoners de Calàbria i la Casanatense.

Un segle, el XVI, que va suposar una època d’esplendor tant en música com en literatura i, malgrat la decisiva influència italiana, poetes i músics espanyols tractaren de mantenir certs trets diferencials propis, fugint de l’afectació i la sensualitat, tot buscant la gravetat i la sobrietat.

Hermosa Cathalina (Anònim) interpretat pel grup Qvinta Essençia